13 Aralık 2016 Salı

Darbe Girişimi’mi?-1




15 Temmuz’da çok kişinin nasıl olup, bittiğini anlayamadığı bir Darbe Girişimi yaşandı.

Kimse o kadar anlayamadı ki, bugün bile (Aralık 2016) Cumhurbaşkanı, Başbakan her konuşmasında (Tahminen günde ortalama 1.5 konuşma) mutlaka 15 Temmuz Darbe Girişimini FETÖ’nün yaptığını açıklama gereği duyuyor. İç kamuoyuna sürekli açıklama yapmakla yetinmeyerek Batı’ya da gerekli desteği vermediklerini, Darbe Girişimi’ne çok da inanmadıkları anlamına gelecek konuşmalar, serzenişler hatta kafa tutmalar sürüp gidiyor. Bu sürekli açıklamalara son günlerde AB Bakanı Ömer Çelik de katıldı.

Anlayamadıklarımdan Biri
Yeterli araştırma yapmadım, belleğimi zorladım ama bulamadım. Dünya tarihinde bir darbe girişimine maruz kalıp, buna şüpheyle bakılması karşısında sürekli darbe girişiminden söz eden, inandırmaya çalışan bir başka ülke var mıdır? Ben bilmiyorum.

İnsanlar, Devletler Neden Şüphe Duyuyor?
Devletlerin şüphesini bilemem, çok fazla açıklamadılar ama kendi şüphelerimi, anlayamadıklarımı sıralayabilirim.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Türkiye ziyaretinde bir gazetecinin, “Darbe Girişimi olduğuna neden inanmıyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı vermişti: “Biz böyle bir açıklama yapmadık, sadece darbe girişiminden çok kısa bir süre sonra sayısı yüzbinleri bulan insanın nasıl tespit edildiğini anlayamadık.” Açıklamasını yapmıştı.

Daha sonra Başbakan Binali Yıldırım şu yanıtı verecekti:  “Biz 17-25 Aralık’tan sonra bu FETÖ örgütünü takip ediyor, kaydediyorduk.”

İşte Kafamın Karıştığı Yer Burası
Generali, subayı, astsubayı, öğretmeni, memuru kısaca yüzbinleri tespit eden MİT, Darbe Girişimini nasıl tespit edemez?

Bir duvara slogan yazan genci tespit eden MİT, nasıl olur da darbe girişimini tespit edemez.

MİT, taa 1968’lerde Mahir Kaynak gibi elemanları sol örgütlerin içine sızdırmıştı. 1978’lerde de bunlardan çok sayıda vardı. 40 yıldır yazılan, çizilen, soruşturmalar açılan bir yapıya, FETÖ’ye mi sızılamamıştı? Darbe girişimi sabah 03:00’den 21:00’e alınırken, astsubay düzeyine kadar bilgi verilmiş koca bir yapıda bir tanecik bile MİT ajanı yok muydu? Bu: 03:00-21:00 meselesi ayrı, büyük bir soru, bir başka yazıda…  

Bir Soru Daha Var
Cumhurbaşkanı,  16 Temmuz 03:25’de: “Bugün bildiğiniz gibi öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu” dedi ve ekledi “Bu hareket, Allah’ın bize büyük bir lütfudur.”

Öğleden sonra bir hareketliliğin olduğunu nereden biliyordu? Bildiğimiz kadarıyla MİT Müsteşarı ve Gn. Kur. Bşk.’ı herhangi bir bilgi vermemişlerdi, hatta o gün hiç konuşmamışlardı, Başbakan'ın da haberi yoktu, böyle açıklandı. Bildiğimiz: “Darbe Girişimini eniştemden öğrendim” açıklaması.

İktidar tarafından, “neden inanılmıyor?” diye soruluyor ya, işte bu çelişkilerden dolayı inanılmıyor, tam tersi, kontrollü bir darbe girişimi olduğu inancı ağır basıyor.

Bunu yıkmak, çelişkileri ortadan kaldırmak başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, diğer siyasiler ve bürokratların görevi olmalı diye düşünüyorum.

Kafamdaki onlarca sorudan birkaç tanesi… Diğerlerini de paylaşacağım.

8 yorum:

  1. Sevgili Mustafa, başlangıç olarak çok güzel.Aynen devam....

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Zeki... Sorular onlarca tabii, kısa kısa sormayı sürdüreceğim.

    YanıtlaSil
  3. "Teröristin inine" nokta atışı yapan pilotların koskoca "sarayı" nasıl olupta vuramadıkları da bir soru ve bu da inandırıcılığı zedeliyor.
    12 Eylül darbesini yaşamış bizler darbenin tüm ülke çapında bir planlama olduğunu biliyoruz. Sadece Ankara İstanbul ve bir iki önemsiz noktadan hareketle darbe planlamanın akıl ve mantık işi olmadığı da akla geliyor. Mit müsteşarının darbeyi haber alması ve CB ye iletmemiş olması ve hala da koltuğunda oturuyor olması da kuşku yaratıyor vs sorular çok... bir kaç yıla kadar ucuzlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saray'ı vuramamaları sorun tabii de boş sarayı neden vurmaya kalktılar? TBMM'nin vurulmasının mantığını anlamak mümkün mü? Sorularımızı soralım, bir kenarda dursun... Sevgiyle

      Sil
  4. Düsunmeyen inanır..onemli olan artik ulkede dusunmeyen ve akp secmeninin inanması..beraber yuruduler bu yollarda..bilmezler mi? Hersey basarisız darbe girisimi sonucuna göre ayarlanmış gibi..yurttaş olarak 100.000 lerden bir tane mi muhbir 1 gözu kulağı normal de mi sms veya eatsap atamadi..ben yemedim.devletin tum resmi söylemlerine rağmen...bu kadar hakim savcı asker polis tasfiyesi de baska turlu olmazdi ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darbe Girişimi süreci ya da Kontrollü Darbe'nin en hayırlı yanı da bu değil mi zaten? Yoksa bu FETÖ belasından nasıl temizlenilirdi?!

      Sil
  5. Buna darbe diyenin aklini karislarim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontrollü darbe girişi desek olur mu? Ne dersin? Sevgiler...

      Sil